Mina 8 bästa förkylningstips

Den enda som klarat sig är familjemedlemmen ovan… peppar peppar. Nej fortf mamnlös men kan bero på förkylningsinfernot som resten av familjen kämpat med. Vi skyller iaf på det så länge.

Men finns det någon som INTE drabbats av DEN förkylningsdimman denna vinter. Tror inte jag känner någon, plus att jag själv är inne på varv två.

NO GLAMOUR

Dessutom får man ju inte “dopa” sig som man vill när det ammas. Annars är mitt absolut bästa tips ett spanskt sådant, troligtvis halvt dopingklassat.

Här följer min topplista mot förkylning

1) Spansk mirakelkur

Det heter Frenadol och tar man det direkt när man börjar känna symtom och går och lägger sig och sover på en dos så vaknar man oftast upp frisk. Receptfritt på spanska apotek endast…

Så mitt bästa tips är att skicka iväg en beställning med en kompis, släkting eller liknande och bunkra upp. Inget spanskt besök utan att Frenadol följer med i väskan hem för egen del. I dessa tider bör man kanske även understryka att detta är så osponsrat det kan bli.

Och ja, vi har en dos hemma men får vänta några månader till… ska heller ej tas om man är preggo.

2) Överdosera ingefära

Förkylningstips nummer två – som funkar vid graviditet och amning – är inget superrevolutionerande och betydligt mer konventionellt, dvs att lyda ordern: “överdosera ingefära”. I alla dess former. Knapra färsk, koka upp med citron. Drick, varmt, kallt, ljummet, whatever.

3) Drick “sallad”

Förkylningstips nummer tre. Drick gröna juicer. Inga fuskvarianter utan the real deal med grönkål, spenat etc. minimera äpplen och fokusera på det gröna. Om det inte botar den direkta förkylningen så boostar du iaf kroppen med vitaminer och näring. Som att dricka sallad. Är man täppt och inget smakar speciellt gott är detta ett fullgott alternativ.

Våra vänner ligger bakom företaget Juica så där har vi fått introduktion på köpet. Innehåller väldigt lite äpple och mycket grönsaker – till skillnad mot många andra varianter ute i hyllorna.

4) Meja ner gurkmeja

Förkylningstips nummer fyra. Gurkmeja. Drick det med lite mjölk och honung. Blir som en Gurkmejalatte. Typ. Ska iaf hjälpa mot det mesta.

5) Orimligt mycket H2O

Förkylningstips nummer fem. Drick orimligt mycket vatten. Ruljansen i kroppen kurerar sägs det.

6) Häxblandning nr 1

Pressa en färsk apelsin och blanda i pressad vitlöksklyfta. Mikra i nån minut. Svälj snabbt….

7) Häxblandning nr 2

Koka upp ingefära, citron och chili – drick som te.

8) Dr Westerlundmetoden

Jag är uppvuxen i Enköping och där verkade en viss Dr Westerlund när det begav sig som skickade ut fina damer i friska luften när dom kände sig sjuka. Det har jag blivit matad med sen barnsben så därmed ingår helt enkelt “frisk luft” i min kureringslista.

Bara att fylla på med egna knep nedan. Sverige behöver detta.

/ Anna

Läs om vår kommentarspolicy