#tbt till fjolårets resemaraton – Här får ni en bild per destination

2017 fick jag verkligen en stor dos av “borta bra men hemma bäst” – insikt. Två månader i streck på resande fot under sommaren fick även denna reslusta stillad. Något jag inte trodde var möjligt. Men att få packa in sina egna prylar i garderoben hemma och ställa ner resväskan i källaren har aldrig känts bättre. För mycket av det goda osv. Däremot är jag oerhört tacksam och glad för alla resdagar jag trots allt fått. Och nu, efter lite boande på hemmaplan börjar det rycka i resenerven igen.

Hittar lite inspiration i att blicka tillbaka och passar samtidigt på att tipsa till er läsare.

Varsågod – en bild per destination 2018.

JANUARI

1) Flachau, Österrike – en mysig skidort där vi bjöds på sagolandskap. Rekommenderas varmt.

2) Zauchensee, Österrike – resa nummer två blev en riktigt snöig historia. Inställd tävling dag 1 men det innebar lite puderåkning för oss. Lagom stort system och bra backar.

3) Kitzbühel, Österrike – årets tredje Österrike tripp och vi är fortfarande bara i januari. Klassisk störtloppsmark och en dröm som besannades när vi fick jobba med Hahnenkammrennen. Som skidort har Kitzbühel allt. Bra system, gedigen by, bra backar, fantastiska restauranger i backen och bra party.

FEBRUARI

4) St Moritz, Schweiz – på tal om drömmar. Att spendera två veckor i schweiziska alperna och bevaka VM är ju en dröm i sig. Att få dra några egna svängar bredvid Stenmark en annan. Fantastiskt system, solsäkert, superläckea backrestauranger, charmig by, Top notch skidåkning… MEN svindyrt…

MARS

5) Belgrad, Serbien – friidrotts EM inomhus. Hit följde även familjen med. Vi fick se Kallur och Green tacka för sig och fick uppleva en stad som verkligen är up and coming.

6) Åre, Sverige – möhippa för bästa vännen på programmet och vi överraskade henne i backen. Två dygn av totalskratt – så sammanfattas bäst dessa dygn.

7) Madeira, Portugal – direkt från Åre till Cristiano Ronaldos födelseplats. Det innebar att skidglasögonen fick åka med. Varmt och skönt redan i mars och en något underskattad destination. Gott om god mat och vackra miljöer. Värt ett besök helt klart.

APRIL

8) Barcelona – en miniweekend med familjen. Elton fick springa på stranden och vi fick besöka några klassiska guldkorn i restaurangväg. Barcelona är Barcelona, passar när som helst på året enligt mig.

9) Åre, Sverige – Bröllopsfest för bästa vämnen. Tårfyllt, roligt, känslosamt och alldeles underbart.

MAJ

10) Dubai, förenade arabemiraten – En snabbis till Dubai blev det i maj. Vi hade precis fått reda på att vi skulle bli en till… Lite i varmaste laget att dra hit i maj så rekommenderar vinterhalvåret helt klart. Men Dubai är alltid en bra idé om man är ute efter ren och skär hedonism.

JUNI

11) Kreta, Grekland – 16 dagars totalsemester. Här hittade vi ett riktigt guldkorn på östra sidan i Elounda. Perfekt med småbarn och vi blev lite småkära i Grekland på nytt. Lite tagen V graviditeten vid det här laget och fick hela tiden ha ett kexpaket inom räckhåll.

12) Paris, Frankrikeen snabb avstickare även här. Diamond League i friidrott och lite av en uppladdning inför stundande VM i London.

13) Gotland, Sverige – fortsatt semesterläge några dagar till innan mitt stora jobbrace drog igång. Elton var aningen skeptisk till temperaturen i vattnet efter två veckor i Grekland men vi njöt allihop av en av Sveriges vackraste platser.

JULI

14) Holland – fotbolls EM och turné i Nederländerna. Vi avverkade de flesta städerna och jag gjorde det mesta för att fortsätta hålla graviditeten inkognito. Kul gäng, kul mästerskap men den holländska landsbygden står inte högst upp på listan över turistmål att besöka asap.

15) Fårö, Gotland – en minipaus i mästerskapsbubblan och Sudersand stod på programmet. Det är något alldeles särskilt med Fårö, enda nackdelen är att man inte är ensam om att tycka så. En efterlängtad kram är dock värd all trängsel i världen.

AUGUSTI

16) Holland nära tyska gränsen – sista fighten. Semifinal och grym studioplats på arenan.

17) London, UK – direkt från EM-bubblan till VM-bubblan. 10 dagar på första friidrottsparkett. Usain Bolt tackade för sig under fiaskoartade former och vi fick se några nya stjärnor födas. London i augusti funkar alldeles utmärkt, behaglig temperatur och har man med sig barn finns det gott om parker med olika typer av inbyggda vattensprinklers att leka med.

DECEMBER

Ja, efter ett en späckad start på året tog vi en paus från packandet av resväskor och njöt av hemmalivet. Men sista månaden blev det två snabba resor inrikes.

18) Åre – tredje Årebesöket för året och Eltons skidpremiär stod på programmet. För egen del innebar detta nionde månaden och projekt få igen ett par skidbyxor stod på mitt program. Vi njöt iaf av att höra Eltons lyckotjut och få ordentlig vinterkänsla.

19) Visby, Gotland – sista resan för året med julfirande på programmet. Flög dock hem i grevens tid, på självaste julafton och fyra dagar senare kom lillebror.

Frågor eller fler önskemål på tips, med eller utan barn – bara att hojta nedan.

Nu laddar vi om för första familjesemestern som fyra. Men först måste vi nog bestämma oss för ett namn, och fixa pass…

/ Anna

Läs om vår kommentarspolicy