Tre största utmaningarna med att ”jobba” fyra veckor efter förlossningen…

33 dagar efter förlossningen och tillbaka på jobbet redan? Och ett par höjda ögonbryn på det. Hallå, du ska ju ta vara på “bubblan”.

Ja, så kan reaktionerna ofta låta när jag givit till känna att jag faktiskt har ett “gig” såhär snabbt efter lillebrors ankomst.

För att klargöra, det handlade om en dags inspelning och det handlade om att ta hela säsongen av Biggest Loser i mål. Den stora finalen och hemmafinalen där man får möta alla deltagare efter att dom kämpat på hemmaplan.

För mig var det en självklarhet att försöka vara redo för att möta alla kämpar som jag ju spenderat större delen av hösten med. Dom har verkligen slitit som djur inför den här dagen dessutom. Och det handlar om en dags jobb. Givetvis fanns det en plan B om jag inte hade känt mig redo, så ingen press alls från min arbetsgivare. Man vet ju faktiskt aldrig hur en förlossning kan gå, men det vet man ju inte med livet i stort heller så att säga. Nu gick allt väldigt bra, och det blev en extra tidig ankomst så från min sida gav jag okej relativt tidigt.

Sedan dividerade vi fram och tillbaka huruvida bebisen skulle följa med till inspelning eller ej, men vi kom fram till att det blir lättast för alla om lillebror är hemma med pappa. Och ja, han tar flaska så det funkar fint. Och bröstpumpen fick istället följa med i min väska. Mysigt för pappa och lillebror att bonda lite extra också. Det ska inte förringas.

Inga bekymmer för min superman att ratta två därhemma. Han är helt klart bättre än mig på att hitta kreativa lösningar när två barn kräver uppmärksamheten samtidig. Fick denna söta rapport under inspelningen:

Största utmaningen är ju det faktum att man saknar sin bebis förstås, trots att det bara handlar om ett gäng timmar. Räddningen här är att det är så himla intensivt så det finns inte så mycket utrymme att tänka på det, även om bysten påminner en ibland… Plus att det är bra att kicka ut sig själv så pappa och bebis får bonda som sagt. Kanske ännu viktigare att ge dom den tiden när man har en storebror också som per automatik tar stort fokus här. Just detta tyckte även Jesper var bra för att få lite extra bonding-tid med bebis.

Arbetsmässigt var den stora utmaningen helt klart att “jacka upp hjärnan” i rätt nivå. Det är nog ingen hemlighet att när man blivit väckt x antal gånger per natt under en månads tid så blir man lite slow… Sedan så blir det ju en annan typ av hjärnverksamhet man sysslar med på hemmaplan i form av blöj-, tvätt, trots och flasklogistik. Och när man kör en direktsändning, eller en sådan här typ av inspelning så krävs det att man är snabb. Finns inget utrymme för betänketid om man säger så…

Trots “amningshjärna” “sömnbristhjärna” eller vad man nu kallar den, så kom den faktiskt upp i tempo och lyckades memorera på beställning, så TACK för det knoppen!

Nån taktik? Jo, värmde faktiskt upp den, hjärnan alltså, två dagar i förväg genom att smita till gymmet efter läggning, sätta mig på en träningscykel och plugga manus samtidigt. Det är ju lite som efter en semester, att man behöver en viss startsträcka, så kan man ju även se på sin “amningshjärna” nu. Den har liksom lite semester, men kan komma igång hyfsat snabbt ändå, om den verkligen måste.

Det kan nog ni alla ta med er som känner igen er i detta, när det känns som trögast – tänk att hjärnan bara dricker lite paraplydrinkar på någon skön vacay.

Och så är det ju det där ytliga. Som att man också ska se “TV-Ready” ut. Men med den “Glam Squad” som jag hade access till så hade alla ni baby mamas därute kunnat “få till det”. Promise.

Jessica Wahlgren och Ann Sköld på make och hår och Isabelle Håwi som stylist. samtliga ska såklart nämnas i det här sammanhanget.

Blir lite smått igensydd här av stylist Isabelle.

Jag ska även erkänna att det ju finns en viss ångest med att dra på sig diverse blåsor när man ju känner sig en bra bit från sitt “gamla” jag. Tycker nog att jag är lite bättre denna gång med att vara “fine” med att det kommer ta sin tid.

Det finns ju något som heter Spanx, och det löser ju faktiskt delar av den ytliga klädångesten.

Sedan tycker ju jag att det faktiskt ska synas en månad efter vad kroppen presterat, så om magen putar ut fortfarande, är det ju bara som det ska.

Så efter spanx, hår och sminkmagi och diverse fix så hade Isabelle trollat fram flera riktigt bra “post pregnancy” outfits.

Vilken/vilka gillar ni bäst?

Inspelningarna flöt på fint och det blev både skratt och tårar när deltagarna visade upp sina resultat och berättade om vad kampen givit dom. Går inte att vara oberörd denna säsong. Det kan jag lova.

Dagen efter – tillbaka i bubblan –

Samtidigt ska jag erkänna att jag verkligen uppskattar att få göra lite gästinspel i min arbetsvardag. Man lär sig liksom uppskatta båda världarna och båda bubblorna ännu mer.

Tankar? Frågor? Hit me.

/ Anna

Läs om vår kommentarspolicy