Ellegalan 2018 – med växande kroppsdelar och taxifärden chaufffören sent kommer glömma….

Dags för Sveriges stora modefest och att mingla med extremt välklädda människor. Snacka om kontrast från den nuvarande vardagen med en treveckors. Men det är ju det som gör det osv…

Extra kul detta år att få sällskapa med Sveriges Mr Haute Couture, tillika min vän och granne, Fredrik Robertsson som vi dessutom fick fira ordentligt eftersom han fick pris som Årets Blickfång. Och ja juryn, det känns ju som ett extremt rimligt val och ytterst välförtjänt. Gårdagens outfit slog dock nog det mesta:

Här i den ursnygga designbutiken Tjugoniode på Hornsgatan. Väl värd ett besök.

Och då kanske man tänker… hmm hur åker man taxi i denna tyllkreation? Det undrade Taxi Stockholm också som till sist inte kunde hålla sig utan chauffören gick helt sonika ut och förevigade sortin från taxin utanför Grand Hotel.

Såhär såg det ut:

För egen del så gick jag från detta läge:

Till att nån timme senare se ut såhär:

Känns ju som en omöjlig uppgift när man ser sig själv i spegeln med pyjamas, oborstat hår och en hy som matchar den grådassiga snön utanför porten.

Men det finns ju proffs som sysslar med askungeförvandlingar så äras dom som äras bör. I detta fall – stylistkompis Isabelle Håwi, Designer Frida Jonsvens, Hår och make Ellinor Fahl.

Lite mer pics från kvällen:

Röda mattan med Malin Gramer och Evelina. Försöker hålla mig i profil pga lite “växande” kroppsdelar som jag inte hade räknat med skulle ha “poppat” så mycket lagom till fotoblixtarna på mattan…

Nedan, två dancebooth-filmer med blandad cast.

Cast 1) Frida Jonsvens, designern bakom både min och Jessica Almenäs outfit, Jessicas Patrik i mitten och så Mr Haute Couture längst fram.

Cast 2) (lite senare på kvällen) Superstar Sarah Sjöström, Brita Zackari, Parisa Amiri, Fredrik och Salvan.

Icona Pop höll i galan.

Front row för Fredrik förstås.

Nedan- Designer Frida Jonsvens och min kära vän Nina Campioni.

Ombyte till kvällens senare delar är ett proffstips som togs emot med glädje när fötter börjar ömma och ett långt släp känns lite väl vanskligt i trappor. Och visst funkar en morgonrock lika bra.

Så redo för hemfärd här och mot belöningen bebisgos.

Tack alla härliga proffs och vänner för att denna Mama fick en glampaus från bubblan. Förstås extra mycket till min man som körde racet hemma.

Och Tack Elle Sverige för en strålande tillställning.

Nu återgår vi till pyjamasoutfits.

Over and out / Anna

Läs om vår kommentarspolicy