Kroppen 12 dagar efter förlossningen

Den är bra häftig ändå. Kroppen alltså. Förra graviditeten var jag inte alls sams med den och verkligen inte efteråt heller. Men har insett att kraven var orimliga då. En Hollywoodversion på förväntningarna, eller med ord som “kilona bara rinner av dig” i bakhuvudet.

Det. gjorde. Dom. Inte.

Det krävdes ett år av stenhårt arbete från min sida att hitta tillbaka något sånär. Denna gång har jag fokuserat på att försöka hålla mig stark så länge som möjligt. Att hålla uppe konditionen så länge det går. För nu vet jag att efter en förlossning är återhämtning nummer ett och inget blir bättre av ett stresspåslag av orimliga förväntningar. Så! You live you learn osv.

Istället ska kroppen ha cred för allt den fixar. Som att dra ihop livmodern och magen dag för dag. Se till så man kan jaga tvååringen i parken. Att kunna rivstarta på ett sätt som inte varit möjligt på iaf 4 senaste månaderna. Så att tolv dagar efter att ha levererat en liten minimänniska kunna syssla med en aktivitet som denna, är fasiken OS-klass på kroppens funktioner.

Och jag vet, precis som med allt gällande vårt reproducerande så är det ett ständigt lotteri. Varje kropp, graviditet, förlossning, återhämtning är unik. Det finns inget facit och det är nog det viktigaste att komma ihåg.

Hur har ni upplevt kroppen postpartum ?

/ Anna – försöker vara mer vän med Da Body denna gång.

Läs om vår kommentarspolicy