Nära att starta eldsvåda på söderkrog.

Det blir inte många steg utanför porten just nu… så en förbannad tur att vi bor mitt i ett av de restaurangtätaste områdena på Södermalm. För det är ju liksom inte läge att, som redan oinvigd, kasta sig över de mest kulinariska experimenten i köket medan man samtidigt försöker anpassa sig till experiment tvåbarnsförälder. Därför har det redan blivit tre luncher på stammishaket under “lillebrors” första nio dagar i livet. Annars hade det nog lätt blivit fil 24/7 när sömnbristen hägrar dessa första dygn.

Men igår höll det nog på att bli sista besöket på “Urban Deli” när vi hade en ganska het fadäs. Eller iaf nära att bli. Fick mottaga en “pushpresent” i egenskap av fin flaska skumpa av min vän David som efter att ha avlägsnat innehållet från en papperspåse la densamma på bordet (trodde han) . Det vara bara det att det stod ett värmeljus “i vägen” som hamnade rakt under papperspåsen. Och ja, lågor uppstod innan min reflexsnabbe polare lyckades släcka “minibranden” med något form av kvävmanér med det som återstod av papperspåsen. Dramatiskt värre i ett par sekunder. Reflektion över lite aska hittas nedan.

Ingen större skada skedd och vi laddar om för lunchbesök nr 4 inom kort.

Lillebror under lunchbesök nr 1

Besök nr 2

Återhämtning efter besök nr 3.

/ Anna – småbarnsföräldrar kan onekligen vara de absolut farligaste matgästerna

Läs om vår kommentarspolicy