Är årets ”best nine” verkligen bästa nian?

Kan inte låta bli att tänka “är det såhär vi summerar upp ett år bäst” när våra sociala medieflöden svämmar över av topp nio mest “lajkade” bilderna under 2017.

Högt och lågt, tillfälligheter, tajming på tid och relevans, val av dag etc bidrar ju till “like” rating. Det är inga nyheter i sig, men frågan är om man själv tycker som instagram tyckt. Om vad som är årets egentliga topp nio.

För egen del så kan jag inget annat än att hålla med. 2017-års höjdpunkt var bland de absolut sista som hände och topp 1 utan tvivel hos alla inblandade.

Överlag så är det preggo pics och kvalresan till VM2018 som är på denna topplista. Svårt att lägga in sitt veto mot detta. Absolut.

Men, måste addera det största steget som mänskligheten tagit detta år. Det världsomspännande kvinnliga urvrålet som ändrat om agendor hos såväl maktelit som i ledningsgrupper och i våra egna mediekorridorer. Förutom att få följa med i vår yngste familjemedlems framfart 2018 så är det med spänning och viss nervositet jag HOPPAS att detta urvrål nu kan förvaltas under kommande 365 dagar.

  • Förvaltas som i att lagstiftningen och slutliga domar i rättssalar runt om i världen blir just mer rättvisa och offer-orienterade.
  • Förvaltas som i att tystnadskulturer bryts en gång för alla.
  • Förvaltas som i att värderingar, normer och självklarheter ska inpräntas tidigast möjligt i förskoleålder, och vars en del sv skolundervisningen.
  • Förvaltas som i att samtliga arbetsplatser har verklig nolltolerans mot sexuella trakasserier.

#TIMESUP – som det heter i Hollywood i skrivande stund.

Dagens topp här i hemmet är iaf denna vy:

/ Anna – med hopp om 2018 ändå.

Läs om vår kommentarspolicy