Läge att spela boll SvFF

Nej, det kan inte stämma. Så kan de ändå inte uttryckt sig.

Det var första tanken efter SvFF:s respons på damlandslagets besked om att bojkotta fotbollsgalan.Men, jovisst går det att hitta citaten där. Som man inte riktigt trodde man skulle se en höst som denna. Där orättvisor och dysfunktionella maktstrukturer fått stå i centrum. Framförallt de könsbaserade.

Att tala om dålig tajming inför måndagens drabbning i Milano, den stora ödesmatchen mellan Italien-Sverige, passar sig liksom inte. Framförallt inte efter vetskap om att damlandslaget spelat helt avtalslöst sedan december 2016. Frustrationen är förståelig när vi nu rullar 13 dagar in i november 2017.

Och finns inget gensvar att hämta innanför förbundsväggar, så är ett verktyg givetvis att öka pressen genom mediala metoder. Vilket detta såklart är.

Fotbollsgalans datum är precis som i fjol helt anpassat efter damerna, för att de ska kunna vara på plats och ta emot sina priser. Ingen vill hellre än jag att de ska få motta hyllningar för årets prestationer och få den uppskattning som förtjänas. Mest av allt, att ha ett förbund som går i bräschen och tar de nödvändiga steg som krävs för att leva upp till sina egna värdeord som jämställdhet och haschtaggen #viärsverige

Det minsta man kan kräva i detta läge är ett förbund som “spelar boll” och inte går till onödig och obefogad motattack. Någon har väl gått på någon chefskurs på någon ö där man i alla fall lärt sig öppna med “jag hör vad ni säger”… och inte snacka bort det som om det vore missförstånd och att det minsann är frivilligt att representera blågult. Inte läge att uttrycka sig så. Oavsett “dålig tajming” eller ej.

/ Anna #upprörd


För ca 20 dagar sedan intervjuade vi just Håkan Sjöstrand om detta. I och med att Danmarksmatchen ställdes in.

Intervju med Håkan Sjöstrand om förhandlingarna

Läs om vår kommentarspolicy