10 saker att minnas från premiärdagen i EM

Dag 1 avklarad. Nu är vi igång. Tänkte att ni ska få hänga med här dagligen i mästerskapsbubblan. Så hoppas ni kikar in då och då såhär i semestertider.

Det vi tar med oss från första dagen är följande.

1) Oerhört underhållande premiärmatch där Nederländerna något överraskande stundtals körde över Norge. Vinst med 1-0.

2) Holländska publiken får 10p efter första matchen. “hup Holland hup”. 

3) Arenan i Utrecht bjöd över lag på bra inramning och trevlig säkerhetspersonal.

4) Shanice van der Sanden. Den stora holländska hjältinnan, som fick bli hjälte i sin egen hemstad. Det gick att ta på hennes målglädje. 


5) Torsk mot norska kollegor. Vi riggar ner och upp studion nere på innerplanen 3 gånger per sändning. (Före match, efter första halvlek, till andra halvlek, efter match) Våra kollegor på NRK lyckades vara snabbare varje gång. Vi tar upp kampen redan dag 2. 

6) “Marerittstart” för Norge. Mardrömsstart för våra grannar. Så lyder norska rubriker efter matchen. Svenske förbundskaptenen Martin Sjögren kommer få det hett närmsta dagarna. 


7) Fast i “smörgåshärva”. Det råder mack-VM på EM för oss mediemedarbetare. Allt som serveras är i smörgåsform med oklart innehåll. Matlådetaktik införs med start dag 2. 


8) Sprinklerattacken. Jo det händer ganska ofta att man blir träffad av en sprintler. Strax före match hade vi ställt upp en provisorisk sminkloge på studiobordet (Ja vi gör vår egen make här på plats.. med lite blandade resultat) givetvis satte sprintlern igång bakom oss och gjorde kaos med det som nog redan var hyfsat kaosartat.


(Ni som frågat efter kläder – spetstopp från Valerie , kavaj 3 år gammal från Tiger, byxor Zara) 

9) Vår position på innerplanen var top notch. Blir man träffad av en sprinkler så vet man att man står nära. Denna gång hade ett lite större kliv bakåt resulterat i att vi klivit över sidlinjen. Love it.


10) Vår “Russebuss” är bäst. Det vill säga alla som styr sändningen bakom i sändningsbussen. Toppklass. 

Dagen summerad i videoform får ni här. Ihopklippt från “instastories”. 


Nu laddar vi om inför dagen D! Dvs Sveriges dag. Sveriges grupp kliver in i turneringen. Tyskland väntar på andra sidan och vi vill ha många svar från det svenska spelet. Vi åker till Rotterdam för Italien-Ryssland och sen raka spåret till Breda för Sverige-Tyskland. 

Ej full koll på geografin? Nä, vi lär oss också allt om de nederländska vägarna just nu. 


Blågul träningsoutfit såklart: 

(Byxor från Soc (stadium) toppar från Pierre Robert . )

17.30 i TV12 och på Cmore. 

/ Anna 

Läs om vår kommentarspolicy