Gotlandstips 2017

Är ju gift med en “Gute” så då hör det ju till att man finkammat ön ett par gånger. Det känns därmed inte mer än rätt att dela med sig av lite sommarpärlor på denna sommarö. Så varsågoda. Detta tycker jag man inte får missa när man är på “öjn”. 

(I dessa tider måste man ju påpeka att detta inte är i samarbete med någon utan helt och hållet mina egna tips) 

Restaurang Lilla Bjärs 
Här äter man det man ser. Det vill säga alla grönsaker på tallriken har plockats från den egna gården. Mest imponerad blev jag av att man odlade “pimientos” i trädgårdslandet. Idylliskt så det förslår och med riktigt häftiga smakupplevelser. 
Några av rätterna hittas nedan: 


(OBS – boka bord) 

Vakna och somna med fåren i Bungenäs. 

Från början ett gammalt militärnäste som öppnat upp några marker till försäljning och där man hittar ett av öns charmigaste små hotell/B&B. 

Naturen är spektakulär och bilar i princip förbjudet. Här kan man ta en lånecykel och utforska området eller en springtur där det är lätt att krocka med ett får. Har man flyt och får tag i ett av rummen på det lilla hotellet så boka in en middag i matsalen och njut av en solnedgångar som man inte får nog av. Går att boka även om man inte bor kvar. Frukosten är precis lagom och är det varmt nog så ska man givetvis ta ett morgondopp precis före. 

Crepes i Stenkyrka
Nyöppnat för i år (2017). En charmig liten foodtruck med hög klass på crepes och galetter som intas i det som känns som en privat liten trädgård. 

Mojito på Wisby Strand
Verandan på Wisby Strand är en av stadens mest bortskämda när det handlar om utsikt över solnedgången. En av Sveriges bästa solnedgångsutsikter. Så en drink eller två på denna terrass är ett måste. Även en middag rekommenderas. 

En liten bit av Sydamerika på charmigaste innergården. 
Supper Visby är Visbys (enligt mig) mysigaste innergård. Dessutom får dom smaklökarna att dansa salsa flera gånger om. Dessutom gör dom drinkar av högsta klass. Pisco Sour är ett måste för er som gillar det. 


(Bild lånad från Stureplansgruppen)

Löptur längs södra hällarna
Om man gillar att springa och samtidigt få vidunderlig utsikt. Åk till Södra Hällarna strax söder om Visby och spring längs kusten. OBS aningen ojämnt underlag så det gäller att hålla koll på stegen och inte fastna i utsikten för mycket. 


Strandbesök i Ljugarn
På östra Gotland ligger sommarnästet Ljugarn med lång sandstrand. En mysig idyll som är perfekt att besöka med barn som vill gå loss i sand och vatten när vädret bjuder in. 

Fiskeläget i Själsö.
Avnjut en kardemummabulle på Själsö bageri och gå sedan den mysiga sträckan ner till fiskeläget och bada antingen från brygga eller från de små stenstränderna tvärs över.Golf på en av Sveriges bästa banor. 
Nu råkar ju jag vara en golffantast så kan liksom inte låta bli att tipsa om en runda på Visby GK. Några av Sveriges vackraste golfhål hittas här. 


Rödbetsburgare på Fårögården
Mysigt ställe på Fårö där man ska beställa en Rödbetsburgare helt enkelt. Det kommer vars godare än ni kan föreställa er.Middag på Surfers

Här hamnar man i “Sichuan-himlen”. Testa den nya rätten aubergine med just Sichuanpeppar. Lunch i Djupvik

Mysigt designhotell med vacker utsikt över lilla och stora Själsö samt med vacker äng klädd i blåeld i förgrunden. Sitt på verandan och avjnut en lunch i solen och ett glas rosé. Här gifte vi oss på ängen så kommer alltid ha en speciell plats i våra hjärtan. 

Bad i Ekeviken på Fårö

Inte lika överbefolkat som Sudersand och minst lika vackert. 

Det var några av årets tips – sedan vill jag slå ett slag för kanelbullarna på restaurang H10 inne i Visby. Höll faktiskt högst klass i år efter att ha testat kvalitet på bullar från norr till söder:) 

Har ni fler tips?

Dela med er i kommentatorsfältet nedan.

Läs om vår kommentarspolicy