Grekiskt paradis – resetips och bildspecial

Tidig semester i år eftersom flera mästerskap hägrar i mitten och slutet av sommaren. Det kommer bli lite över en månad med jobb 24/7 så då gäller det att ladda batterierna. Familjeladda dom vill säga. Att vara kvar på hemmaplan är oftast inte ett alternativ för det slutar allt som oftast med ett gäng möten och diverse jobbuppdrag som rullar in. Semesterflykt krävs för total avkoppling. Precis som alltid när det gäller vår lilla familj så har vi svårt att jobba med lång framförhållning så det blev hyfsat ad-hoc även denna gång. Men vi är ytterst glada över beslutet att dra till Grekland. Senaste besöket var Rhodos-93 för egen del och tja, det har väl hänt en del sedan dess. Både i det grekiska ölivet och hos undertecknad. Då var jag på semester med min egen mamma och pappa och gjorde vad jag kunde för att få en glimt av nattlivet i Rhodos stad. 

Nu, i egenskap av att vara en mamma, på öbesök med egen familj. Ganska långt ifrån att tråna efter något nattliv, om vi säger så. Sömn, vila, mindfullness, god mat, träning och bad med liten vilding i badpuffar står högst på agendan. Och vilket paradis vi hittat. Eller tja, hittat och hittat, blivit tipsade om från känd grekexpert vid namn Alexandra Pascalidou. Elounda heter byn på Kreta och här har vi det oförskämt bra.

Så tipsar gärna vidare till alla er som reser med småbarn och är ute efter all bekvämlighet man får på ett resort men utan att behöva trängas och slåss om solstolar utan samtidigt få total harmoni. (OBS helt osponsrade tips) 

Elounda Beach är stället vi håller till på för tillfället. Kan verkligen rekommenderas 

Finns flera hotell att välja på som erbjuder detta till lite olika prisklass beroende på rumsval etc.

Här går även utmärkt att semestra barnfritt. Har på håll spanat in bungalows med egen pool och direktaccess till havet som passar utmärkt för en romantisk getaway. Kanske ej att rekommendera om man har en löp- och vattengalen tvååring… 

I bildform ser det ut ungefär såhär: 

Frukostvy to die for. 

Kristallklart vatten.

Kvällsdopp med löptur. 

Bungalow med liten trädgård och med spännande träd att utforska – perfekt att runda ett tiotal gånger medans ens föräldrar vaknar till liv. Heaven för en stadsunge uppvuxen i lägenhet. 

Jo, har tydligen börjar föreviga diverse växtsorter… tolkar det som ett tydligt ålderstecken…

“After Bad”

Pittoresk fiskebykänsla.

Bra joggingstråk med dessa morgonvyer.

Bamse och Bil VS kiwi 2-0.

Blir det mer grekiskt än såhär?


Här närs drömmen om att en dag simma ut till bryggan. 
Som sagt, vi är sålda och smått blown away av denna grekiska idyll. 

Frågor? Hit me i kommentatorsfältet. 

/ Anna 

Läs om vår kommentarspolicy